Pro-Ject X1

Hinta

939,00 (sis. alv)

Toimitusaika: 2-5 arkipäivää

Pro-Ject X1 on uusi, edeltäjäänsä selvästi parempiääninen soitin musiikin ystäville.

Pro-Jectin vuosikymmenten aikana kerätyn kokemuksen ansiosta valmistaja pystyy tarjoamaan hintaluokassaan parhaiten soivia levysoittimia.

MDF:stä tehty levysoitinrunko on 2-3 kertaa kalliimpi valmistaa kuin tavallisesta kuitulevystä – muovista puhumattakaan – mutta se tuntuu ja kuulostaa selvästi jälkimmäisiä paremmalta.

X1-soittimen kahdeksankertainen kiiltomaaliviimeistely on 3-4 kertaa kalliimpaa valmistaa kuin yksinkertaiset kalvopinnat.

Laitteen sisäinen stabiloitu DC/AC-virtalähde mahdollistaa hiljaisen ja värinättömän vaihtovirtamoottorin käytön. Samalla se mahdollistaa myös käytännöllisen ja tarkan nopeusvalitsimen. DC/AC-virtalähde nostaa kustannuksia, mutta sen tuomat hyödyt puolustavat ratkaisua.

Moottorin ripustukseen panostettu suunnittelu kantaa sekin hedelmää. Moottorin värähtely on entistäkin paremmin erotettu soittimen rungosta. X1-soittimessa moottori pyörittää uutta raskastekoista ja värinätöntä akryylistä valmistettua levylautasta aluslautasen välityksellä. Premium-luokan laakerointi huolehtii aluslautasen toiminnasta pehmeästi ja välyksettömästi. Edellä mainittu yhdistelmä rakentaa soittimen vankan pohjan, jotta saisit arvokkaista äänilevyistäsi kaiken mahdollisen irti.

X1-soittimessa on myös edeltäjäänsä parempi uuden hiilikuidusta ja alumiinista laminoidun äänivartensa ansiosta. Tämä 8,6 tuuman pituinen äänivarsi on optimaalinen yhdistelmä jäykkyyttä ja keveyttä. Kiinteä, äänivarteen integroitu äänirasiakelkka ei lisää värittymiä ääneen. X1-soittimen varsi tarjoaa myös hyvät säätömahdollisuudet. Neulavoiman ja sivuttaisvedon poiston ohella myös sekä atsimuuttikulma, että VTA on säädettävissä suoraan äänivarresta. Äänivarsi on varustettu TPE-vaimennetulla vastapainolla. TPE (termoplastinen elastomeeri) on materiaali, joka tappaa värähtelyn muuttamalla sen lämmöksi.

X1-levysoitin on suunniteltu kaikille niille ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita siitä, kuinka hyvin heidän äänilevynsä soivat. Soitin toimitetaan joko ilman äänirasiaa tai Ortofonin Pro-Jectin kriteerien mukaan suunnittelemalla uudella Pick-It Moving Magnet -äänirasialla. Rasialla varustettu soitin on helppo laittaa soittokuntoon muutamassa minuutissa. Pro-Ject X1 on varustettu laadukkaalla levysoitinkäyttöön suunnitellulla puoli-balansoidulla matalakapasitanssisella välikaapelilla.

Lopputuloksen viimeistelee säädettävät alumiini/TPE kerrosrakenteiset levysoitinjalat. Ne vaimentavat tehokkaasti pöytätasosta levysoittimeen kohdistuvia värähtelyjä.

 

– Huipputarkka sähköinen nopeudenvalitsin

– Huolellisesti rungosta eristetty vetomoottori

– Tarkkuustyöstetty aluslautanen (0.001mm)

– Ruostumattomasta teräksestä valmistettu ja pehmeällä messinkiholkilla varustettu levylautasen laakeri,   akselin liukupinta teflonia

– Resonoimaton akryylilevylautanen 1.5 kg

– 8.6 ” sandwich-rakenteinen  superjäykkä äänivarsi hiilikuidusta ja alumiinista, TPE-vaimennettu vastapaino

– Äänivarressa ultraherkästi ja -tarkasti toimiva nelipiste-tarkkuuslaakerointi

– Dynaamisesti ja lämpimästi toistava Ortofon Pick it S2 MM-äänirasia

– Massiivinen CNC-tarkkuustyöstetty MDF-runko

– Käsin hiottu kahdeksankerroksinen kiiltomaalaus tai vahattu aito puupinta

– Pro-Ject’in levysoitinkäyttöön suunnittelema tehokkaasti häiriösuojattu puoli-balansoitu välijohto

– Säädettävät alumiiniset akustista kiertoa vaimentavat levysoitinjalat

– Eurooppalaista käsityötä

 

EISA-VOITTAJA 2019-2020

EISA-palkintoraadin yhteenveto;

” Pro-Ject al­kaa ol­la sy­no­nyy­mi hy­vän hin­ta–laa­tu­suh­teen le­vy­soit­ti­mil­le, jot­ka val­mis­te­taan Eu­roo­pas­sa. Jo vuo­des­ta 1991 merk­ki on ol­lut joh­ta­va te­ki­jä vi­nyy­lin nos­ta­mi­ses­sa uu­teen ku­kois­tuk­seen­sa, ja tuo­re X1 on val­mis­ta­jan­sa uu­sit­tu nä­ke­mys Pro-Ject 1 -le­vy­soit­ti­mes­ta, jos­ta kaik­ki al­koi. Kah­dek­sas­ta maa­li­ker­rok­ses­ta koos­tu­va, use­am­paan ker­taan kä­sin kiil­lo­tet­tu pin­ta­vii­meis­te­ly – kyl­lä, edul­li­ses­sa le­vy­soit­ti­mes­sa – kät­kee al­leen pal­jon pa­ran­nuk­sia, jot­ka ulot­tu­vat ai­na mdf-plin­tis­tä le­vy­lau­ta­seen, moot­to­rin kiin­ni­tyk­seen, no­peu­den­sää­töön ja voi­lei­pä­ra­ken­tei­seen hii­li­kui­tu–alu­mii­ni­ää­ni­var­teen. Jopa esi­a­se­tet­tu ää­ni­ra­sia on uu­si, Or­to­fo­nin val­mis­ta­ma ja Pro-Jec­tin sää­tä­mä. Ky­sees­sä on kiis­tat­ta pa­ras al­le tu­han­nen eu­ron le­vy­soi­tin mark­ki­noil­la. “

 

 

 

EISA-VOITTAJA 2019-2020

” Suosittelemme  *****  Hyvä äänenlaatu ”  HIFIMAAILMA (5/2019)

” Outstanding Product ”  HI-FI NEWS (Aug 2019)

” Highlight, Preis/Leistung: Uberragend ”  STEREOPLAY (2/2020)

” A highly impressive turntable package for the price ”  HI-FI CHOICE

Lisätiedot

Väri

pähkinä, pianomusta, pianovalkoinen

Voit ottaa yhteyttä alla olevalla lomakkeella tai soittamalla numeroon 03 2130 750. Vastaamme puhelimeen myymälän aukioloaikoina. Tarkista aukioloajat täältä.
    Liittymällä postituslistallemme saat tuoreimmat kuulumisemme suoraan sähköpostiisi. Voit erota postituslistalta milloin haluat.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

TEKNISET TIEDOT:

 

Nopeudet: 33, 45 ja 78 rpm (elektroninen nopeudenvalinta)

Vetotapa: Hihnaveto

Max. nopeuspoikkeama:  33: 0.30%. 45: 0.25%

Huojunta ja värinä: 33: 0.15%. 45: 0.13%

Levylautanen: 1.5 kg  akryylinen levylautanen, paksuus 20 mm

Levylautasen laakeri: Ruostumatonta terästä/messinkiä

Häiriöetäisyys: 65 dB

Äänivarsi: Hiilikuitu/Alumiini, sandwich-rakenne, pituus 8.6”

Äänivarren tehollinen pituus: 218.5mm

Overhang: 18.0mm

Äänivarren tehollinen massa: 10.0 g

Neulavoiman säätöalue: 0-30 mN (S2MM suositus 1.8mN)

Vakiovarusteet: 15V/0.8A DC-virtalähde, pölykansi, ’Connect it E’-välikaapeli,  huopamatto

Sisäänrakennettu virtalähde: 230V, 50Hz

Virrankulutus: 5.0 W max / 0.3 W valmiustilassa

Ulkomitat: 415x125x335 (LxKxS)

Paino: 7 kg netto / 9,5 kg brutto