Pro-Ject X2B

Hinta

1 599,00 (sis. alv)

Tämän tuotteen voit ostaa tai tilata myymälästämme. Kysy lisää, pyydä tarjous, ota yhteyttä!

Pro-Jectin uusi soitin todellisella balansoidulla rakenteella. Ortofon Quintet Red MC-äänirasia tehdasasennettuna.

Painava 2kg levylautanen. True Balanced Connection-rakenne. Pro-Ject-äänivarsi hiilikuitu-alumiiniseosta. Elektroninen nopeusvalinta 33/45 kierr. Luja MDF-runko ja säädettävät metallitassut.

Neljä viimeistelyä – pianomusta, satiinimusta, mattavalkoinen ja pähkinäpuu.

Viimeistelyt mattavalkoinen, satiinimusta, pianomusta ja pähkinä

 

Tätä levysoitinta suunnitellessamme otimme lähtökohdaksi jo valmiiksi erinomaisen X1-soittimen, mutta halusimme tehdä kaiken vielä entistäkin paremmin. Otimme suunnittelupöydälle jokaisen pienenkin yksityiskohdan ja mietimme, kuinka soittimesta saataisiin vielä hieman parempi. Ihan helppoa se ei ollut koska X1 on jo kaikin puolin niin erinomainen. Pyörää ei siis onneksi tarvinnut keksiä kokonaan uudelleen.

Päätimme käyttää vielä entistäkin parempia, joskin myös kalliimpia raaka-aineita levysoittimen valmistamisessa. Myös X2B-soitinta varten valitut komponentit ovat raskaampia ja järeämpiä, jotta soittimesta on saatu mahdollisimman tukeva. Olemme onnistuneet nostamaan laatutasoa ottamalla pienimmistäkin yksityiskohdista vielä hieman irti.

X2B on valmistettu niille, jotka nauttivat hienoista yksityiskohdista, rakenteen laadusta ja viimeisen päälle hyvästä äänentoistosta.

Massiivisempi runko, levylautanen ja äänivarsi

Valitsimme soittimen rungoksi entistäkin massiivisemman ja tiheämmän MDF-levyn. Laadukas MDF vähentää ei-toivottuja resonansseja lähes havaitsemattomalle tasolle. Lisääntyneen massan ansiosta soitin on tarkempi ja hiljaisempi. Laite kätkee sisälleen hienostuneen DC / AC -virtalähteen, joka yhdessä elektronisen nopeusvalitsimen kanssa tuottaa moottorille puhdasta ja tasaista tehoa.

Soittimessa käytetty 30 mm vahvuinen levylautanen on valmistettu hyvin inertistä akryylistä ja sillä on massaa peräti 2 kg.

X2B -soittimessa käytetty äänivarsi on pidempi kuin pikkuvelimallissa. Yhdeksän tuuman pituinen äänivarsi on myös paksumpi halkaisijaltaan ja se on valmistettu kerrosmenetelmällä alumiinista ja hiilikuidusta. Tästä seuraa, että sen sisäiset vaimennusominaisuudet ovat myös paremmat. Äänivarren laakerointi on suunniteltu uusiksi jotta se kompensoisi paremmin lisääntynyttä äänivarren massaa. Äänivarren seurantakyky, vakaus ja tarkkuus on parantunut entisestään. Varren lisääntynyt massa tekee siitä erityisen sopivan käytettäväksi pienen joustokertoimen omaavien Moving Coil -äänirasioiden kanssa. Yhdestä osasta valmistettu äänivarsi on myös jäykempi ja värähtelemättömämpi kuin varret, joissa on irrotettava rasiakelkka. TPE-vaimennettu varren vastapaino vähentää varsi/rasia-kombinaation värähtelyä jopa 50%.

Tarkasti viritetty moottorin värähtelynvaimennus:

Käyttämämme vetomoottori on käynniltään hyvin tasainen ja hiljainen. Saadaksemme siitä kaiken irti, olemme entisestään parantaneet sen ripustuksia. Moottori on eristetty soittimen rungosta ripustamalla se kellumaan huolellisesti mitoitettujen TPE-hihnojen avulla. Tämä ratkaisu suojaa moottoria tehokkaasti ulkoisilta värähtelyiltä ja samalla se estää viimeisenkin moottoriäänen johtumisen levysoittimen runkoon ja sitä kautta levylautaseen, äänivarteen ja äänirasiaan.

High-End -tason äänirasia:

X2B on varustettu laatuluokan Ortofon MC Quintet Red-äänirasialla, joka on hyvä valinta niille, jotka välittävät siitä, kuinka hyvin heidän levynsä soivat. Soittimen voi tilata myös ilman äänirasiaa.

Lisää audiofiiliominaisuuksia:

Äänivarren kiinnityslaippa on muovin sijaan tukevaa alumiinia ja siitä löytyy säädöt niin VTA- (=korkeus), kuin atsimuuttikulmallekin (kallistus).

Paremmat levysoitinjalat:

Laitteen värähtelyjä vaimentavat, korkeussäädettävät jalat on valmistettu alumiinista ja TPE-materiaalista.

Parempi liitäntäkaapeli:

Kaikki levysoittimemme varustetaan korkealuokkaisella RCA-välijohdolla. ’Connect it E’ on puolibalansoitu välijohto joka on erinomaisesti suojattu ja matalakapasitanssinen. Levysoittimen välijohto on äänirasian pienen lähtöjännitteen vuoksi huomattavasti herkempi häiriöille kuin linjatasoiset tai digitaalikäyttöön tarkoitetut kaapelit. Sen vuoksi halpojen yleisjohtojen käyttöä kannattaa välttää. Connect it E on suunniteltu huolellisesti ottamalla huomioon levysoittimen asettamat erityisvaatimukset.

EISA VINYL SYSTEM 2022–2023
Pro-Ject X2 B & Phono Box S3 B

“Huomio vinyyliharrastajat, jotka haluatte päivityksen aloitustason levysoittimesta seuraavaan: etsintänne on päättynyt. Pro-Jectin X2 B on uusi, balansoitu versio tutun valmistajan hyväksi todetusta X2-soittimesta varustettuna erinomaisella Ortofon Quintet Red MC -äänirasialla ja vaimennetulla hiilikuitu–alumiiniäänivarrella, jotka yhdessä takaavat soljuvan ja siistin toiston. Soittimen kaksi kilogrammaa painava akryylinen levylautanen ja jäykkä massiivinen plintti – joka muuten on saatavana neljällä upealla viimeistelyllä – takaavat tasaisen ja resonansseista vapaan toiston. Pro-Jectin Phono Box S3 B -levysoitinesivahvistin on ihanteellinen kumppani X2 B:lle, sillä kyseinen monipuolinen pikkulaatikko tarjoaa balansoidun kytkennän edut aina äänirasiasta vahvistimeen – ja kuulostaa upealta!”

” Outstanding Product ”  HI-FI NEWS (Sep 2022)

” Even straight out of the box, this combination is a honey! ”  – Pro-Ject X2B ja S3B –  HI-FI+ (June 2023)

Lisätiedot

Väri

mattavalkoinen, satiinimusta, pianomusta, pähkinä

Voit ottaa yhteyttä alla olevalla lomakkeella tai soittamalla numeroon 03 2130 750. Vastaamme puhelimeen myymälän aukioloaikoina. Tarkista aukioloajat täältä.

  Liittymällä postituslistallemme saat tuoreimmat kuulumisemme suoraan sähköpostiisi. Voit erota postituslistalta milloin haluat.
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Nopeudet: 33, 45 ja 78 rpm (elektroninen nopeudenvalinta)

Vetotapa: Hihnaveto

Levylautanen: 2 kg  akryylinen levylautanen, paksuus 30 mm

Levylautasen laakeri: Ruostumatonta terästä

Max. nopeuspoikkeama:  33: +/-0.25%. 45: +/- 0.25%

Huojunta ja värinä: 33: 0.15%. 45: 0.13%

Levylautasen laakeri: Ruostumatonta terästä/messinkiä

Häiriöetäisyys: 70 dB

Äänivarsi: Hiilikuitu/alumiini, sandwich-rakenne

Äänivarren tehollinen pituus: 9” / 230 mm

Overhang: 18,0 mm

Äänivarren tehollinen massa: 13,5 g

Neulavoiman säätöalue: 0-30 mN

Vakiovarusteet: 15 VDC /800 mA -virtalähde, pölykansi, ’Connect it E’-välikaapeli,  huopamatto

Virtalähde: 110 – 230V, 50Hz

Virrankulutus: 4,5 W max / 0,3 W valmiustilassa

Ulkomitat: 460 x 150 x 340 (LxKxS)

Paino: 10 kg netto

OMINAISUUDET

 • Huipputarkka elektroninen nopeudenvalitsin
 • Tarkkuusmoottori reguloidulla moottorinohjauksella ja parannetulla värinäneristyksellä
 • Tarkkuustyöstetty aluslautanen (0,001 mm)
 • Ruostumattomasta teräksestä valmistettu ja pehmeällä messinkiholkilla varustettu levylautasen laakeri. Akselin liukupinta teflonia
 • Ultrajäykkä 9” sandwich-rakenteinen äänivarsi hiilikuidusta ja alumiinista
 • TPE-vaimennettu vastapaino
 • Atsimuutti- ja VTA-säädöt
 • Supertarkka Ortofon Quintet Red MC-äänirasia
 • Resonanssiton 2 kg painavaa akryylista valmistettu levylautanen
 • Massiivinen CNC-tarkkuustyöstetty 50 mm vahva MDF-runko
 • Käsin hiottu kahdeksankerroksinen kiiltomaalaus tai vahattu aito puupinta
 • Pro-Ject’in levysoitinkäyttöön suunnittelema tehokkaasti häiriösuojattu puolibalansoitu välijohto
 • Säädettävät akustista kiertoa vaimentavat alumiinista sorvatut levysoitinjalat
 • Eurooppalaista käsityötä