McIntosh MC3500 Mk II

Hinta

39 980,00 (sis. alv)

Tämän tuotteen voit ostaa tai tilata myymälästämme. Kysy lisää, pyydä tarjous, ota yhteyttä!

McIntosh MC3500 Mk Inspiroitunut vahvistimesta, joka inspiroi kokonaista sukupolvea.

Vuoden 1969 Woodstockin musiikki- ja taidemessujen historiallista merkitystä ei voi kiistää. Mitään vastaavaa ei oltu nähty aiemmin, ja monet ovat sitä mieltä, ettei mitään vastaavaa ole koettu sen jälkeen. Yli 400 000 ihmisen väenpaljoudessa olisi moni asia voinut mennä pieleen – ja jotkut asiat menivätkin. Mutta yksi näkökohta, josta ollaan yleisesti samaa mieltä, oli se, kuinka mahtavilta kaikki muusikot kuulostivat. Tämä äänenlaatu johtuu osittain McIntosh MC3500 putkivahvistimista, jotka yksinomaan vahvistivat Woodstockissa käytettyä äänijärjestelmää. Myöhemmin MC3500 oli keskeisessä roolissa monissa muissakin merkittävissä musiikkitapahtumissa.

Yksi alkuperäisistä McIntosh MC3500 -vahvistimista, jota käytettiin Woodstockissa, esillä Bethel Woods Center for the Artsissa.

Oli vuosi 2019, kun Woodstockin 50-vuotisjuhlan kunniaksi järjestetyssä tapahtumassa McIntoshin presidentti Charlie Randall ymmärsi MC3500:n historiallisen arvon ja haaveili sen tuomisesta takaisin tuotantoon. Se ei osoittautunut helpoksi, koska alkuperäinen malli suunniteltiin ensimmäisen kerran yli 50 vuotta sitten. Mutta yli kahden vuoden kehitystyön jälkeen unelma on toteutunut, kun McIntosh julkistaa ylpeänä MC3500 Vacuum Tube Amplifier Mk II -vahvistimen.

MC3500 Vacuum Tube Amplifier Mk II on konservatiivisesti spesifioitu 350 watin monoblokki, joka on saanut inspiraationsa alkuperäisestä vuosien 1968-71 MC3500:sta ja sisältää kaiken, mitä McIntosh on oppinut putkivahvistimen suunnittelusta jo 1960-luvulta lähtien. Se on päivitetty nykyaikaisten standardien mukaisiksi ja moderneilla komponenteilla, jotta se tarjoaa klassikkoedeltäjäänsä nähden yhteisen mallinumeroinnin arvoisen äänentoiston samalla. kun noudatetaan alkuperäistä suunnittelua mahdollisimman paljon. Kuten alkuperäinen MC3500, MC3500 Mk II käyttää Unity Coupled Circuit -lähtömuuntajaa, jonka avulla kaikki 350 wattia voidaan siirtää turvallisesti käytännössä mihin tahansa kaiuttimeen riippumatta siitä, onko sen impedanssi 2, 4 vai 8 ohmia.

MC3500 Mk II puskee kahdeksan EL509S-suurtehoputken voimin. EL509S-putki valittiin nimenomaan, koska sillä on monia samanlaisia ominaisuuksia ja luonteenpiirteitä kuin alkuperäisessä MC3500:ssa käytetyillä 6LQ6 tehoputkilla. Kuten 6LQ6, EL509S on erittäin kestävä vankan katodin ja siihen liittyvän lämmityselementin ansiosta, joka tuottaa poikkeuksellisen korkean, yli 1 ampeerin huippuvirran.

Kuten alkuperäisessä MC3500:ssa, MC3500 Mk II:ssa on täysin balansoitu ohjainosio, joka käyttää kolmea 12AX7A- ja yhtä 12AT7-putkea. Ensimmäinen 12AX7A on differentiaalinen tulovahvistin; toinen on puskuri/ohjain jännitevahvistimelle; kolmas on jännitevahvistin. 12AT7 on puskuri/ohjain EL509S-lähtöputkille. Kaikki putket sijaitsevat teho- ja lähtömuuntajien takana, ja ne on suojattu kahden millimetrin vahvuisella teräshäkillä, joka on jauhemaalattu mustaksi. Häkki on muotoiltu niin, että patentoidut, kullatut Solid Cinch™ -kaiuttimen naparuuvit ovat helposti ulottuvilla, vaikka häkki on asennettu paikalleen.

Ainutlaatuinen Power Guard Screen Grid Sensor™ (SGS) -tekniikkamme sisältyy MC3500 Mk II:een. Power Guard SGS on suunniteltu erityisesti putkivahvistimille ja se on luonteeltaan samanlainen kuin McIntoshin puolijohdevahvistimissa käytetty patentoitu Power Guard® -teknologia. Power Guard SGS auttaa estämään putken ennenaikaisia ??vikoja valvomalla pääteputkien verkkovirtavuotoa. Jos virta kasvaa liian suureksi, Power Guard SGS:ssä aktivoituu piiri, joka vaimentaa dynaamisesti tulosignaalia reaaliajassa pitääkseen putkien toiminnan turvallisella tasolla. MC3500 MK II:n täysin balansoitu ohjausaste sopii täydellisesti käytettäväksi Power Guard SGS:n kanssa. Sentry Monitor™, joka tarkkailee lähtövirtaa ja sammuttaa vahvistimen, jos se koskaan ylittää turvalliset rajat, on myös mukana.

Vahvistimessa on sekä balansoitu että balansoimaton tulo esivahvistimeen liittämistä varten. Balansoitu ja balansoimaton lähtö sisältyy myös monivahvistinkokoonpanoja varten, kuten bi- tai tri-amping.

Aivan kuten alkuperäisessä MC3500:ssa, Mk II -versiossa on tehomittari, vaikka se on suurempi ja keskitetty etupaneeliin sen sijaan, että se sijaitsisi alkuperäiseen tapaan etulevyn vasemmalle puolella. Tämä tekee mittarista helpommin luettavan ja näyttää symmetrisen tyylikkäältä tyypillisessä stereojärjestelmässä. Mittari käyttää kustomoitua versiota DualView™ Power Output -mittarimme suunnittelusta, jossa yläasteikko näyttää tehon watteina ja desibeleinä, kun taas alin asteikko näyttää vahvistimen lämpenemisajan. Kun virta kytketään, mittari alkaa hitaasti nousta. Kun esilämmitys on valmis, mittari laskee takaisin nollaan ja vahvistin on valmis soittamaan musiikkia.

MC3500 Mk II:ssa on kahvat aivan kuten alkuperäisessäkin, mutta niissä on ergonomisempi muotoilu, jotka ovat ystävällisempiä käsillesi liikutettaessa tätä 54,9 kg painavaa mammuttia. Rungon pohjaosa on ruostumatonta terästä, joka on kiillotettu peilipintaiseksi. Etupaneeli on koneistettua alumiinia, jossa on satiinipuhallus ja kulta-anodisointi, jäljitellen alkuperäisen MC3500:n ulkoasua ja viimeistelyä. Kirkas lasi peittää mittarin; alaosassa oleva musta lasi sisältää nupit ja LED-valaistut kirjaimet.

Kunnianosoituksena alkuperäisen MC3500:n ulkonäölle, Mk II:ssa on kaksi U-muotoista sivukaidetta, jotka kietoutuvat kummankin sivun ylä-, taka- ja alaosaan. Monia alkuperäisiä MC3500-malleja käytettiin paljon tien päällä ja nämä sivukaiteet tarjosivat paljon lujuutta ja kestävyyttä. Se on myös hyvin ainutlaatuinen design-elementti, jonka halusimme kopioida MC3500 Mk II:een. Kiskojen takana oli myös neljä mustaa kumipuskuria, jotka mahdollistivat vahvistimen seisottamisen tilapäisesti pystyasennossa järjestelmän kasaamisen yhteydessä; puskurit olivat riittävän suuria, jotta vahvistimen takaosa ei naarmuunnu lattiaa vasten ja vaurioidu. Nämä puskurit on myös kopioitu MC3500 Mk II:een.

MC3500 Mk II on samaan aikaan täydellisen moderni ja retrohenkinen. Se on saanut inspiraationsa vahvistimesta, joka auttoi inspiroimaan sukupolvea.

Hinta/pari. Saatavissa myös yksittäin 18990€/kpl

 

 • 350W monoblokki
 • Alkuperäisen vuosien 1968-71 MC3500:n inspiroima – vahvistin, joka inspiroi kokonaista sukupolvea
 • Voimanlähteenä kahdeksan EL509S-suurtehoputkea
 • Power Guard Screen Grid Sensor™, Sentry Monitor, järeät McIntosh naparuuvit
 • Koneistettu alumiininen etupaneeli satiinipuhallettuna ja kulta-anodisoinnilla

Voit ottaa yhteyttä alla olevalla lomakkeella tai soittamalla numeroon 03 2130 750. Vastaamme puhelimeen myymälän aukioloaikoina. Tarkista aukioloajat täältä.

  Liittymällä postituslistallemme saat tuoreimmat kuulumisemme suoraan sähköpostiisi. Voit erota postituslistalta milloin haluat.
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Electronic Specifications

 • Power Output per Channel
  350W @ 2, 4 or 8 Ohms
 • Number of Channels
  1
 • Total Harmonic Distortion
  0.3% maximum harmonic distortion at any power level from 250 milliwatts to rated power, 20Hz to 20,000Hz
 • S/N below rated output
  120dB
 • Dynamic Headroom
  2.4dB
 • Damping Factor
  >25 Wideband
 • Rated Power Band
  20Hz to 20kHz
 • Frequency Response
  +0, -0.5dB from 20Hz to 20,000Hz
  +0, -3.0dB from 10Hz to 70,000Hz

Control

 • Remote Power Control
  Yes
 • Multi-Channel DB25 Cable
  N/A

General Specifications

 • Circuit Configuration
  Unity Coupled
 • Circuit Design
  Vacuum Tube
 • Mono Bridge
  No
 • Mono Parallel
  No
 • Output Type
  Unity Coupled Output Transformer
 • Meters
  Yes
 • Meter Light Switch
  Yes
 • Balanced Input
  Yes
 • Front Panel
  Machined aluminum with handles
 • Illumination
  Direct LED
 • Chassis Style
  Polished stainless steel

Connectivity

 • Speaker Binding Post Type
  Patented Solid Cinch™ Speaker Binding Posts

Weights & Dimensions

 • Unit Dimensions (W x H x D)
  18″ (45.7cm) x 11-13/16″ (30cm) x 21-5/8″ (54.9cm)
 • Unit Weight
  121 lbs (54.9 kg)
 • Shipping Weight
  147 lbs (66.7 kg)