Pro-Ject X2

Hinta

1 399,00 (sis. alv)

Toimitusaika: 2-5 arkipäivää

Pro-Ject X2 perustuu EISA-palkittuun X1-soittimeen. Runko, levylautanen ja äänivarsi on kaikki toteutukseltaan parannettuja vrt. X1-malliin.

Tätä levysoitinta suunnitellessamme otimme lähtökohdaksi jo valmiiksi erinomaisen X1 -soittimen, mutta halusimme tehdä kaiken vielä entistäkin paremmin. Otimme suunnittelupöydälle jokaisen pienenkin yksityiskohdan ja mietimme, kuinka soittimesta saataisiin vielä hieman parempi. Ihan helppoa se ei ollut koska X1 on jo kaikin puolin niin erinomainen. Pyörää ei siis onneksi tarvinnut keksiä kokonaan uudelleen.

Päätimme käyttää vielä entistäkin parempia, joskin myös kalliimpia raaka-aineita levysoittimen valmistamisessa. Myös X2-soitinta varten valitut komponentit ovat raskaampia ja järeämpiä, jotta soittimesta on saatu mahdollisimman tukeva. Olemme onnistuneet nostamaan laatutasoa ottamalla pienimmistäkin yksityiskohdista vielä hieman irti.

X2 on valmistettu niille, jotka nauttivat hienoista yksityiskohdista, rakenteen laadusta ja viimeisen päälle hyvästä äänentoistosta.

Massiivisempi runko, levylautanen ja äänivarsi

Valitsimme soittimen rungoksi entistäkin massiivisemman ja tiheämmän MDF-levyn. Laadukas MDF vähentää ei-toivottuja resonansseja lähes havaitsemattomalle tasolle. Lisääntyneen massan ansiosta soitin on tarkempi ja hiljaisempi. Laite kätkee sisälleen hienostuneen DC / AC -virtalähteen, joka yhdessä elektronisen nopeusvalitsimen kanssa tuottaa moottorille puhdasta ja tasaista tehoa.

Soittimessa käytetty 30 mm vahvuinen levylautanen on valmistettu hyvin inertistä akryylistä ja sillä on massaa peräti 2 kg.

X2 -soittimessa käytetty äänivarsi on pidempi kuin pikkuvelimallissa. Yhdeksän tuuman pituinen äänivarsi on myös paksumpi halkaisijaltaan ja se on valmistettu kerrosmenetelmällä alumiinista ja hiilikuidusta. Tästä seuraa, että sen sisäiset vaimennusominaisuudet ovat myös paremmat. Äänivarren laakerointi on suunniteltu uusiksi jotta se kompensoisi paremmin lisääntynyttä äänivarren massaa. Äänivarren seurantakyky, vakaus ja tarkkuus on parantunut entisestään. Varren lisääntynyt massa tekee siitä erityisen sopivan käytettäväksi pienen joustokertoimen omaavien Moving Coil -äänirasioiden kanssa. Yhdestä osasta valmistettu äänivarsi on myös jäykempi ja värähtelemättömämpi kuin varret, joissa on irrotettava rasiakelkka. TPE-vaimennettu varren vastapaino vähentää varsi/rasia-kombinaation värähtelyä jopa 50%.

Tarkasti viritetty moottorin värähtelynvaimennus:

Käyttämämme vetomoottori on käynniltään hyvin tasainen ja hiljainen. Saadaksemme siitä kaiken irti, olemme entisestään parantaneet sen ripustuksia. Moottori on eristetty soittimen rungosta ripustamalla se kellumaan huolellisesti mitoitettujen TPE-hihnojen avulla. Tämä ratkaisu suojaa moottoria tehokkaasti ulkoisilta värähtelyiltä ja samalla se estää viimeisenkin moottoriäänen johtumisen levysoittimen runkoon ja sitä kautta levylautaseen, äänivarteen ja äänirasiaan.

High-End -tason äänirasia:

X2 on varustettu laatuluokan Ortofon Pick It 2M Silver äänirasialla, joka on hyvä valinta niille, jotka välittävät siitä, kuinka hyvin heidän levynsä soivat. Soittimen voi tilata myös ilman äänirasiaa.

Lisää audiofiiliominaisuuksia:

Äänivarren kiinnityslaippa on muovin sijaan tukevaa alumiinia ja siitä löytyy säädöt niin VTA- (=korkeus), kuin atsimuuttikulmallekin (kallistus).

Paremmat levysoitinjalat:

Laitteen värähtelyjä vaimentavat, korkeussäädettävät jalat on valmistettu alumiinista ja TPE-materiaalista.

Parempi liitäntäkaapeli:

Kaikki levysoittimemme varustetaan korkealuokkaisella RCA-välijohdolla. ’Connect it E’ on puolibalansoitu välijohto joka on erinomaisesti suojattu ja matalakapasitanssinen. Levysoittimen välijohto on äänirasian pienen lähtöjännitteen vuoksi huomattavasti herkempi häiriöille kuin linjatasoiset tai digitaalikäyttöön tarkoitetut kaapelit. Sen vuoksi halpojen yleisjohtojen käyttöä kannattaa välttää. Connect it E on suunniteltu huolellisesti ottamalla huomioon levysoittimen asettamat erityisvaatimukset.

 

” Highly commended ”  HI-FI NEWS (Nov 2019)

” AUDIO Empfehlung. Verarbeitung, Preis/Leistung: Uberragend ”  AUDIO (1/2020)

Lisätiedot

Väri

musta, valkoinen, pähkinä, pianomusta

Voit ottaa yhteyttä alla olevalla lomakkeella tai soittamalla numeroon 03 2130 750. Vastaamme puhelimeen myymälän aukioloaikoina. Tarkista aukioloajat täältä.

    Liittymällä postituslistallemme saat tuoreimmat kuulumisemme suoraan sähköpostiisi. Voit erota postituslistalta milloin haluat.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

OMINAISUUDET

 

–   Huipputarkka elektroninen nopeudenvalitsin

–   Tarkkuusmoottori reguloidulla moottorinohjauksella ja parannetulla värinäneristyksellä

–   Tarkkuustyöstetty aluslautanen (0,001mm)

–   Ruostumattomasta teräksestä valmistettu ja pehmeällä messinkiholkilla varustettu levylautasen laakeri. Akselin liukupinta teflonia

–   Ultrajäykkä 9” sandwich-rakenteinen äänivarsi hiilikuidusta ja alumiinista

–   TPE-vaimennettu vastapaino

–   Atsimuutti- ja VTA-säädöt

–   Supertarkka Ortofon Pick it 2M Silver -äänirasia

–   Resonanssiton 2 kg painavaa akryylistä valmistettu levylautanen

–   Massiivinen CNC-tarkkuustyöstetty 50 mm vahva MDF-runko

–   Käsin hiottu kahdeksankerroksinen kiiltomaalaus tai vahattu aito puupinta

–   Pro-Ject’in levysoitinkäyttöön suunnittelema tehokkaasti häiriösuojattu puolibalansoitu välijohto

–   Säädettävät akustista kiertoa vaimentavat alumiinista sorvatut levysoitinjalat

–   Eurooppalaista käsityötä

 

TEKNISET TIEDOT: 

 

Nopeudet: 33, 45 ja 78 rpm (elektroninen nopeudenvalinta)

 

Vetotapa: Hihnaveto

 

Levylautanen: 2 kg  akryylinen levylautanen, paksuus 30 mm

 

Levylautasen laakeri: Ruostumatonta terästä

 

Max. nopeuspoikkeama:  33: +/-0.25%. 45: +/- 0.25%

 

Huojunta ja värinä: 33: 0.15%. 45: 0.13%

 

Levylautasen laakeri: Ruostumatonta terästä/messinkiä

 

Häiriöetäisyys: 70 dB

 

Äänivarsi: Hiilikuitu/alumiini, sandwich-rakenne

 

Äänivarren tehollinen pituus: 9” / 230 mm

 

Overhang: 18,0 mm

 

Äänivarren tehollinen massa: 13,5 g

 

Neulavoiman säätöalue: 0-30 mN (Pick it 2MSilver suositus 18mN)

 

Vakiovarusteet: 15 VDC /800 mA -virtalähde, pölykansi, ’Connect it E’-välikaapeli,  huopamatto

 

Virtalähde: 110 – 230V, 50Hz

 

Virrankulutus: 4,5 W max / 0,3 W valmiustilassa

 

Ulkomitat: 460 x 150 x 340 (LxKxS)

 

Paino: 10 kg netto