Gradient R-5A Revolution

Hinta

11 900,00 (sis. alv)

Tämän tuotteen voit ostaa tai tilata myymälästämme. Kysy lisää, pyydä tarjous, ota yhteyttä!

Legendaarisen Gradient Revolution-mallin uusin aktiiviversio. Uusi muoto, entistä kehittyneempi koaksiaalielementti. Erikseen käännettävä ala-ja yläosa tekevät kaiuttimesta äärimmäisen tunteettoman huoneen haittavaikutuksille.

Gradient Revolution-kaiuttimille on ollut ominaista suuren paneelin ja pienen tarkkailukaiuttimen parhaat puolet. Näistä lähtökohdista kehitettiin kaiutinkonsepti, joka on tunteettomampi huoneen haittavaikutuksille kuin useimmat muut kaiuttimet. Tilantuntu on mainio, seinien vaikutus toistoon lähes olematon. Kuulija siirtyy suoraan keskelle musiikkia. Ensimmäinen Revolution-versio esiteltiin vuonna 1993. Uusin aktiivinen Revolution-malli, Gradient R-5A jatkaa edeltäjiensä tavoin vallankumousta uusin ominaisuuksin.

Gradient Revolution -kaiuttimen basso-osa koostuu kahdesta pitkäiskuisesta 12-tuumaisesta erikoiselementistä. Entistä tukevampi rakenne on täysin koteloimaton. Koteloimattoman rakenteen ansiosta bassojen säteilykuvio on kahdeksikon muotoinen (dipoli) paneelikaiuttimien tapaan. Basso-osan alarajataajuus on aktiivisella jakosuotimella ulotettu kuuloalueen alarajalle, 20Hz:n asti.

Tavallinen koteloitu kaiutin säteilee matalilla taajuuksia kaikkiin suuntiin. Äänentoistoa värittäviä seisovia aaltoja syntyy silloin kolmessa suunnassa: samansuuntaisten seinien sekä katon ja lattian välille. Gradient Revolution ei synnytä lattian ja katon suuntaista seisovaa aaltoa. Sellaisia voi syntyä vain kaiuttimen säteilysuunnassa. Kuten aikaisempienkin Revolution versioiden, myös uuden Revolutionin basso-osa on kääntyvä. Se voidaan suunnata huoneessa eri tavoin. Tämän ansiosta seisovien aaltojen vaikutus toistoon saadaan minimoitua. Bassotoisto on tasaisempi kuin millään muulla rakenteella.

Uuden aktiivisen Gradient R-5A Revolution-kaiutinparin mukana toimitetaan Gradient XO-AMP, aktiivinen jakosuodin päätevahvistimilla. Vahvistinmoduleita on yhteensä neljä, kaksi vasemmalle ja kaksi oikealle kanavalle. Modulit ovat korkealuokkaista Hypex:in Ncore®-teknologiaa. Ncore®-vahvistimelle ominaista on tasainen taajuusvaste kuormasta riiippumatta ja käytännössä taajuudesta riippumattomat säröominaisuudet. Vahvistinkanavat ovat täysin erotettu toisistaan omilla virtalähteillä ja signaaliteillä. Ylikuulumista kanavien välillä ei näin ollen ole.

Gradient XO-AMP on varustettu balansoiduilla Neutrik XLR – liittimillä. Laitteessa on myös linjatasoinen lähtö keski- ja korkeille äänille. Tämä mahdollistaa ulkoisen päätevahvistimen liittämisen laitteeseen. Ammattikäytöstä tutut lukkiutuvat SpeakON-liittimet varmistavat hyvän kontaktin kaiutinjohtimille. Laitteen mukana toimitetaan kaiutinkaapelit asiakkaan valitsemin pituuksin.

Aktiivisen Gradient R-5A Revolutionin basson tasoa voi säätää myös sähköisesti laitteen takana olevilla säätimillä. Säätöalue on +/- 10dB molemmille kanaville erikseen. Tästä on erityisesti hyötyä epäsymmetrisessä kuuntelutilassa, jossa kanavien välilä on tilasta johtuvaa eroa bassotoistossa.

Uusi Gradient Revolution hyödyntää erinomaista palautetta saaneen Gradient 1.4-kaiuttimen pallonmuotoista yläosaa. Pallo on ihanteellinen muoto ilman rakenteellisia rajapintoja ja epäjatkuvuuksia. Symmetrinen kotelo vuotaa vastavaiheista viivästettyä ääntä kotelon takaa, eliminoiden edestä kaiuttimen taakse siirtyvän suoran äänen. Lopputuloksena kaiuttimen taakse ei käytännössä säteile keski- ja korkeita ääniä lainkaan ja näin haitallisia heijastuksia kaiuttimen takana olevista pinnoista ei synny. Kyseisestä Gradientin kehittämästä teknologiasta käytetään nimitystä akustinen resistanssikotelo.

Gradient Revolution voidaan sijoittaa kuuntelutilaan kuten paneelikaiutin. Kaiuttimen ja takaseinän väliin jätetään tilaa metri tai kaksi. Paneelisijoituksessa basso-osa voidaan suunnata eri tavoin seisovien aaltojen minimoimiseksi. Seinäsijoituksessa basso-osa suunnataan säteilemään seinän suuntaisesti. Basson tasoa voidaan säätää muuttamalla etäisyyttä seinästä. Kaiuttimen lievä kääntäminen puolestaan antaa mahdollisuuden basson sävyjen hienosäätöön. Keskiääni- ja diskanttialue toistuu puhtaasti, sillä haitallisia aikaisia seinäheijastuksia ei synny vaimennetun takasäteilyn ansiosta.

Gradient Revolution-mallin pohjassa on korkealaatuinen Neutrikin SpeakON-liitin. Lukkiutuva, helposti kytkettävä liitin on nelinapainen ja näinollen mahdollistaa tarvittaessa myös kaiuttimen ajamisen kahdella vahvistimella. Tällöin basso-osaa voi halutessaan ajaa omalla vahvistimellaan ja keskiääni/diskanttiosaa omallaan. Kaiuttimen mukana toimitetaan laadukkaat kaiuttimeen sopivat kaapelit eri pituuksin tai vaihtoehtoisesti SpeakON-johtoliittimen jonka voi kytkeä olemassa oleviin ja muihin kaiutinkaapeleihin.

Useita värivaihtoehtoja vapaasti yhdisteltävissä; pallon väri musta tai valkoinen, pallon verkon väri musta tai valkoinen, basso-osan kaiutinkankaan väri musta, antrasiitti, valkoinen tai beige. Saatavissa myös täysin musta versio, missä basso-osan pohjalevy ja kansilevy mustat hintaan 12800€/pari.

Hinta/pari.

Voit ottaa yhteyttä alla olevalla lomakkeella tai soittamalla numeroon 03 2130 750. Vastaamme puhelimeen myymälän aukioloaikoina. Tarkista aukioloajat täältä.

    Liittymällä postituslistallemme saat tuoreimmat kuulumisemme suoraan sähköpostiisi. Voit erota postituslistalta milloin haluat.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Taajuusvaste
20-20000Hz +/-2dB
Impedanssi
6 Ohm, minimi 5 Ohm
Säteilykuviot
Basso: dipoli, keskialue & diskantti: kardioidi
Elementit
2x300mm pitkäiskuinen basso, 176mm reed- paperi keskiääni, koaksiaalinen Al/Mg diskantti 25mm.
Herkkyys
88dB/2.83V/1m
Jakotaajuus
200Hz ja 2800Hz
Muuta
Basson tasosäätö
Liitännät
Neljä-napainen Neutrik speakON liitin
Mitat (LKS)
42 × 104 × 32cm
Paino
35kg
Huonekoko
Keskisuuri/Suuri
Valmistusmaa
Suomi
Malli
Gradient R-5A Revolution