Pro-Ject Debut Carbon EVO

Hinta

629,00 (sis. alv)


Toimitusaika: 2-5 arkipäivää

Pro-Ject Debut Carbon EVO on odotettu levysoitinuutuus, joka on ylivoimaisesti kaikkien aikojen paras Debut-levysoitin Pro-Jectilta.

Yli 20 vuoden valmistushistorian jälkeen Pro-Ject Debut levysoitin on ollut yksi parhaiten myyty HiFi -tuote: levysoitinmallia eri versioineen on valmistettu musiikin ystäville jo lähes miljoona kappaletta, melkoinen haaste siis tehdä klassikosta entistäkin halutumpi uusille sukupolville.

Haaste otettiin vastaan ja lopputulos on tässä. Soittimeen on valittu ensiluokkaiset materiaalit huippuluokan äänen takaamiseksi. Teknisesti oikeaoppinen suunnittelu – ammattitaitoinen käsityö – käsintehty EU: ssa. Tämä levysoitin on rakennettu kestämään eliniän.

Uusi Debut Carbon EVO noudattaa samoja suunnittelukriteerejä kuin edeltäjänsäkin, mutta Pro-Ject on onnistunut parantamaan soittimen laatua kaikissa tärkeissä kohdissa – kiitos uusien materiaalien ja -valmistusmetodien sekä tietysti kertyneen kokemuksen.

  • UUTTA raskaampi (1.7 kg) levylautanen TPE vaimennusrenkaalla
  • UUTTA moottorin ripustus parannetulla vaimennuksella
  • UUTTA säädettävät ja hyvinvaimentavat levysoittimen jalat
  • UUTTA sähköinen kierrosnopeuden vaihto (myös 78 rpm)
  • UUTTA trendikkäät satiinivärit (5) huippuviimeistelyllä

Ominaisuudet

• High-End levysoitin järkevään hintaan

• 8,6” yksiosainen hiilikuituäänivarsi pienikitkaisilla safiirilaakereilla

• Tehtaalla asennettu ja säädetty Ortofon 2M-Red äänirasia (erikseen 110,-)

• Raskas teräslautanen TPE-vaimennusrenkaalla (TPE=Thermo Plastic Elastomer)

• Elektroninen nopeuden säätö 33 & 45 kierrosta (78 kierrosta mahdollinen mukana toimitettavalla vetohihnalla)

• TPE-vaimennettu moottorin ripustus takaa tehokkaan moottorin eristyksen

• Laadukkaan kullatut RCA-liittimet ja Connect It E -kaapeli, joka on varta vasten levysoitinkäyttöön suunniteltu (matalakapasitanssinen, tehokkaasti suojattu)

• Korkeussäädettävät, TPE-vaimennetut alumiiniset säätöjalat

• Saranoitu, säädettävä pölykansi

• 9 tyylikästä värivaihtoehtoa

 

Debut Carbon EVO on täysin käsikäyttöinen levysoitin. Se on suunniteltu tuottamaan ensisijaisesti huipputason suorituskykyä ja äänenlaatua. Silti se on sekä järkevän hintainen, että ulkonäöltään hienostuneen esteettinen: se lunastaa paikkansa olohuoneen keskeisenä elementtinä tyylillä. Nimi periytyy edeltäjältä, joka ehti voittaa lukemattomia testejä ja tunnustuksia: Debut Carbon -mallisarja on ollut myyntimenestys ympäri maailmaa. Nyt Debut Carbon EVO tulee ja on joka osa-alueella parempi edeltäjäänsä, niin teknisiltä ominaisuuksiltaan kuin viimeistelyltään.

Debut Carbon EVO’n keskeinen elementti on 8,6” hiilikuituinen äänivarsi. Hiilikuidulla on edulliset akustiset ominaisuudet, mutta korkeiden valmistuskustannusten takia hiilikuituisia äänivarsia harvoin näkee alle 800 Euron levysoittimissa. Tässä suhteessa Debut Carbon EVO’lla on ainutlaatuinen etu kilpailijoihin nähden. Safiirista valmistetut erikoislaakerit, äänivarren laadukas sisäinen johdotus, häiriösuojattu liitinrasia ja toisessa päässä äänivartta tehtaalla asennettu Ortofon 2M-Red MM-äänirasia muodostavat hiilikuituvarren kanssa yhdistelmän, joka kykenee upeaan äänenlaatuun. Ne yhdessä poimivat levyltä musiikin vivahteet, herkkyyden ja voiman kaikessa hienoudessaan.

Debut Carbon EVO on heti tunnistettavissa rakenteen ja viimeistelyn laadusta. Pintavaihtoehtoja on yhdeksän joten niistä varmasti löytyy jokaiseen sisustukseen istuva ratkaisu. Klassinen levysoittimen suorakaiteen muotoinen runko on ajattoman pelkistetty. Valmistusmateriaali on MDF, koska sillä on tätä käyttötarkoitusta ajatellen tärkeä ominaisuus: hyvä resonanssien vaimennus. Debut Carbon EVO’n suunnittelu tähtää kaikilla osa-alueilla resonanssien minimoimiseen ja hallintaan.

Omaa suunnittelua ja tuotantoa oleva moottori on tehty tarkkojen toleranssien mukaan värinöiden minimoimiseksi. Tämän lisäksi moottori on eristetty rungosta uuden, TPE-vaimennetun kiinnityslevyn avulla. Tämä uusi moottorin kiinnitys tehokkaasti eristää moottorin levysoittimen muista kriittisistä osista, mutta samalla pitää moottorin tarkasti paikallaan. Tällä saavutetaan entistä stabiilimpi pyöritysnopeus. Levysoittimen runko lepää alustallaan kolmen säädettävän, TPE-vaimennetun metallijalan päällä. Ne muodostavan vakaan pohjan levysoittimen toiminnalle ja eristävät sen tehokkaasti alustastaan.
Debut Carbon EVO soittaa vakiovarustein 33, 45 ja 78 kierroksen levyjä. Nopeuden vaihtoa ohjataan helppokäyttöisellä kolmiasentoisella (33 – OFF – 45) keinukytkimellä. 78 kierroksen levyjä varten mukana toimitetaan pyöreä vetohihna, neula Ortofon Stylus 2M 78 ei sisälly toimitukseen. Sähköinen nopeudenvaihto tuo käyttömukavuutta, mutta ennen kaikkea moottorin elektronisesti reguloitu ohjauspiiri varmistaa moottorin tarkan ja vakaan pyörintänopeuden.
Moottori ja vetohihna pyörittävät levylautasta aluslautasen välityksellä pitäen soittimen ulkonäön puhdaslinjaisen tyylikkäänä. Aluslautanen lepää ruostumattomasta teräksestä ja pronssista tarkkuustyöstetyn päälaakerin varassa. Varsinainen levylautanen on terästä: sillä on massaa 1,7 kiloa ja se on sisäpuolelta TPE-vaimennettu. Tämä on teknisesti erinomainen yhdistelmä: massa takaa vakaan ja tarkan pyörimisnopeuden ja TPE-vaimennus poistaa resonanssit.

Debut Carbon Evo teknisesti edistyksellinen levysoitin, kauttaaltaan audiofiili -laatua. Myös sisustaja kiittää: yhdeksän tyylikästä pintavaihtoehtoa ja linjakkaan pelkistetty olemus mahdollistaa analogisen musiikin tuomisen keskeiseen osaan elämässä. Säädettävin saranoin varustettu pölykansi, Ortofon 2M-Red äänirasia tehtaalla säädettynä ja semi-balansoitu, matalakapasitanssinen, tehokkaasti suojattu Pro-Ject Connect It E -levysoitinkaapeli kuuluvat vakiovarustukseen. Debut Carbon EVO on hifi-legendan uusi kehitysversio, joka taatusti säväyttää ja tuo iloa omistajalleen vuosiksi eteenpäin.

” Outstanding Product. Sound was in the room/in your face, as real as you need-presence. And that’s magic. ”  Ken Kessler / HI-FI NEWS (Dec 2020)

” Ehdottomasti hintaluokkansa paras levysoitin. Preis/Leistung: Uberragend ”   AUDIO (1/2021)

” Sound 5 stars – Build 5 stars – Features 5 stars.  Rich, full bodied presentation. Expressive and engaging sound. ”  WHAT HI-FI (March 2021)

” Bra köp! ”  HIFI & MUSIK (4/2021)

” To my ears, this is the one to beat. ”  The Absolute Sound (May/June 2021)

” Highlight, Preis/Leistung:Uberragend ”  STEREOPLAY (2/2021)

” REcommended. 4,5/5 stars. The Debut Carbon EVO’s extremely well-balanced sonic performance is comfortably the equal of any price rival ”  HI-FI CHOICE

” Recommended Components 2022 Award ”  STEREOPHILE

Lisätiedot

Väri

satiinisininen, satiinivihreä, satiinimusta, satiinivalkoinen, satiinikeltainen, pähkinä, pianovalkoinen, pianomusta, pianopunainen

Voit ottaa yhteyttä alla olevalla lomakkeella tai soittamalla numeroon 03 2130 750. Vastaamme puhelimeen myymälän aukioloaikoina. Tarkista aukioloajat täältä.

    Liittymällä postituslistallemme saat tuoreimmat kuulumisemme suoraan sähköpostiisi. Voit erota postituslistalta milloin haluat.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Nopeudet 33 ja 45 rpm (sähköisenä) sekä 78 rpm optiona (toimitus ei sisällä neulaa)
Nopeusvaihtelu 33: ±0.50% 45: ±0.60%
Huojunta 33: ±0.17% 45: ±0.15%
Häiriöetäisyys 68 dB
Tehollinen äänivarren massa 6 grammaa
Tehollinen äänivarren pituus 8.6 ” ( 218.5 mm)
Overhang 18,5 mm
Virran kulutus 4 W max
Ulkoinen virtalähde 15V / 800 mA DC
Toimintaperiaate Hihnaveto, käsikäyttöinen
Levylautanen 300 mm teräslautanen TPE vaimennuksella
Levylautasen laakerointi Safiiri
Levylautasen paino 1.7 kg
Äänivarsi Hiilikuitua
Toimituksessa mukana Huopamatto, pölykansi, Pro-Ject Connect It E signaalikaapeli
Mitat (L x K x S) pölykansi kiinni       415 x 118 x 320 mm

pölykansi avoinna 415 x 365 x 405 mm

Paino 5,6 kg
Esiasennettu äänirasia Ortofon 2M Red, toimintaperiaate MM
Vaihtoneula äänirasialle Ortofon Stylus 2M Red